Relatie als spiegel

Afhankelijk van de vragen die leven bij partners komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Plek in de relatie, dynamiek tussen partners, eigen aandeel daarin: vanuit welke plek ga je de ontmoeting aan met je partner (gelijkwaardig of onbalans)? Wat heeft dat te maken met jouw geschiedenis? Wat zijn prikkels die jou daar houden, wat zijn de signalen die je daarmee uitzendt? Hoe zit het actie-reactie patroon tussen de partners in elkaar (overdracht – tegenoverdracht)
  • Samen en apart, loyaliteit en eigenheid: het belang van een goede balans tussen geven en ontvangen, tussen leiderschap en lidmaatschap, tussen opgaan in elkaar en jezelf blijven?
  • Verlangen en gemis: wat zou je het liefste willen (in relatie, werk of anderszins? Welke impact heeft dat op de dynamiek in de relatie? Wat mis je het meest? Wat kun je daar zelf in doen, wat heb je nodig van de ander (verwachtingemanagement)?
  • Animus en anima ofwel de mannelijke en vrouwelijke identiteit: hoe uit zich de animus in de man, de anima in de vrouw? Wat stoort je in het gedrag van de ander en wat heeft dat te maken met animus en anima? Wat zijn gezonde vormen hiervan? Hoe staat het met de balans tussen animus en anima bij elk van de partners? Wat zou ieder voor zich kunnen doen om hierin de juiste beweging tussen beide polen te vinden?

Voor paren die graag met andere paren samen willen kijken naar hun relatie en zo een check up willen doen richting optimaal samenleven verzorgen we een introductie workshop van een dag.