De Muze als gids

bloot licht

Dromen

Soms zijn woorden niet genoeg om dat weer te geven wat binnen in ons leeft. We belanden dan in ons hoofd, in het denken, en verliezen de verbinding met wat zich binnen in ons roert. De ervaring leert dat kunst – in welke vorm dan ook – ons meteen voorbij het denken kan raken, ons ontroert tot diep in ons hart. Bij begeleidingswerk gebruik ik o.a. beelden, muziek, verhalen en gedichten als opstapje naar wat er werkelijk in jou leeft. Vanuit het ervaren van emoties of fysieke sensaties, komen vanzelf de woorden, die bij jou passen en bij wat aan de orde is.

Met behulp van zelf gekozen of gemaakte ‘kunst’ in een vorm die bij jou past, kijken we naar hoe jouw proces zich ontwikkelt. Via associaties met wat je raakt in die kunst komen we tot de kern.

Voorbeelden werkvorm: journaal bijhouden  met behulp van intuïtief tekenen of intuïtief schrijven, collages maken over verlangen en gemis, zoeken van foto’s of voorwerpen, die raken. Samen kijken naar beelden en duiden wat raakt en waar dat mee te maken heeft gezien de vraag en jouw ontwikkelreis tot nu toe.