workshop Relaties

Relatie als spiegel

Samen dansen, samen vrijen, samen leven, samen groeien:

Op verkenning naar wat er speelt in jouw relatie en waar het vandaan komt.

Heb jij ook wel eens zo’n onbestemd gevoel: is dit nou de man of vrouw van mijn leven? Vind jij het lastig om gedrag aan te kaarten waar je last van hebt? Heb je de neiging om veel wat je dwars zit met de mantel der liefde te bedekken? “Maar ik hou toch van je”, en andere uitspraken, die een goed gesprek over wat stoort  bijna onmogelijk maakt?

Uitgangspunt

Het hele leven is ontmoeting. Ontmoeting met je zelf, met anderen, met situaties of omstandigheden. En in die ontmoetingen neem je alles wat je meegemaakt hebt mee. Zowel de goede ervaringen als de meer pijnlijke en verdrietige. Op basis daarvan heb je jouw persoonlijkheid ontwikkeld met de bijbehorende reactie op personen en situatie.

Een partnerrelatie is een heel bijzondere vorm van ontmoeting, elke dag weer. Na de eerste verliefdheid kom je in patronen en routines terecht, die maken dat je je veilig en vertrouwd voelt bij elkaar. We geven onszelf door de drukte van het bestaan, werk, vrienden, familie en hobby’s te weinig tijd voor reflectie: is dit nu wat ik wil? Waar voel ik me goed bij en wat mis ik? Het is helder dat je niet alles wat je verlangt in een persoon vertegenwoordigd vindt, maar je kiest wel voor ‘samen’ om niet alleen te vrijen, maar ook omdat het samenleven meerwaarde oplevert voor beide partners op andere terreinen.

Workshop Relaties

In deze workshop maak je kennis met een andere manier van kijken naar jezelf (systemische benadering). De neiging is met je hoofd te willen begrijpen hoe het zit in je relatie, terwijl juist contact maken met je lijf en emoties meer inzicht biedt in waar gedrag vandaan komt  Wat heeft jouw verhaal en wat je hebt meegemaakt te maken met hoe je je gedraagt in relaties in het nu? We zijn geneigd het leven voorwaarts te leven. Om dat op een voor jou optimale manier vorm te geven,  is begrip van hoe het ooit geweest is en wat daarvan de invloed is op hoe jij reageert in het nu, essentieel.

Na een korte introductie ga je ervaren wat je eerste neiging is om te doen in ontmoetingen met een ander, zonder oordeel. Het is nu eenmaal zoals het is en inzicht in hoe het dan is voor jou, geeft ruimte om het anders te doen.

Doelgroep: paren, maar je bent ook welkom in je eentje.

Datum: in overleg nader vast te stellen. Contact: han.vermeer@hetnet.nl,

Vervolg optie:  verdieping door te werken aan persoonlijke vragen in een dag-workshop (datum nader te bepalen).

Locatie: Wilhelminakapel, Wilhelminaweg 7, Maarssen.

Kosten: € 150  p.p. (excl.BTW).